Zahradou do kuchyně

Rostlinná kuchařka pro všechna roční období. Více než 150 lokálních, sezónních a rostlinných receptů z vypěstovaných nebo běžně dostupných surovin.

590 

Dostupnost: Skladem

- +

Lokální. Sezónní. Rostlinná. Kuchařka Zahradou do kuchyně respektuje sezónnost surovin. Obsahuje také návody na uchovávání a zpracování potravin bez nutnosti vlastnit spoustu různých robotů a přístrojů. Do hry vrací tradiční postupy, jako je fermentace, zavařování, sušení nebo nakládání. Autorka se zaměřila na suroviny, které lze vypěstovat na zahrádce, sbírat v přírodě, jsou v ČR doma nebo jsou zde snadno dostupné (KPZ, farmářské trhy, obchody).

Autorkou kuchařky je Markéta Mikušíková, která ve Skryjích nedaleko Rakovníka pořádá oblíbené kurzy přírodního vaření. Výběr receptů kopíruje čtyři roční období s cílem maximální potravinové nezávislosti. Každý recept vedle návodu či ilustrační fotky obsahuje i náročnost a dobu přípravy, profi tipy na zpracování či využití zbytků nebo výběr surovin.

Hmotnost 1000 g

Markéta Mikušíková

Markéta Mikušíková

Markéta Mikušíková se narodila v Praze v roce 1973. Po práci ve farmaceutické korporaci, s postiženými dětmi a prodloužené mateřské dovolené ve Spojených státech si v roce 2002 splnila dětský sen. Pořídili si s mužem roubené hospodářství ve Skryjích, kde žijí dodnes. Experimentování v kuchyni, stejně tak jako zahrada a stavební práce na chatě rodičů ji bavily už jako malou. Ve Skryjích na své záliby mohla hezky navázat. Vedle udržování domácího krbu, péče o permakulturní zahradu, asistence při rekonstrukci stodoly a roubenky, vedení rodinného e-shopu VseProKoseni.cz, organizování kurzů a workshopů směřujících k soběstačnosti pro Vianatura.cz ráda tvoří z vrbového proutí a ovčí vlny.

S jídelníčkem odrážejícím lásku a respekt k přírodě se již narodila. Cestu k rostlinné stravě nastartoval chov ovcí se vším, co k němu patří. Určující byla i vzdálenost pětadvacet kilometrů do nejbližšího dobře zásobeného obchodu, nadšení pro pěstování vlastní zeleniny a radost z plodů ovocných stromů a keřů. Neméně též první setkání s makrobiotikou před více než 15 lety.

Od roku 2019 vede ve Skryjích víkendové kurzy přírodního intuitivního vaření.

Detail

knihy

Ukázka

z knihy

Nákupní košík
Přejít nahoru